Γλυκό ψυγείου σοκολατόκρεμας

Ο τίτλος τα περιγράφει όλα, γλυκό ψυγείο σοκολατόκρεμας. Αφεθείτε στον παράδεισο της σοκολατένιας αυτής πανδαισίας!

Για το γλυκό θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. ‏φυτική σαντιγί
  • 1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας
  • 1 1 1/2 πακέτο ‏μπισκότα πτι μπερ
  • 1/2 φλ. ‏γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
  • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ χτυπάτε την σαντυγί να αφρατέψει, ρίχνετε το ζαχαρούχο και χτυπάτε ακόμα λίγο.
  2. Σε μπολ βάζετε το γάλα με το κονιάκ και βουτάτε στιγμιαία τα μπισκότα.
  3. Στρώνετε μια στρώση μπισκότα και βάζετε την μίση κρέμα.
  4. Συνεχίζετε με μια ακόμα στρώση με μπισκότα. Λιώνετε την κουβερτούρα και αφού κρυώσει λίγο την προσθέτετε στην υπόλοιπη μίση κρέμα και ανακατεύετε.
  5. Στρώνετε πάνω από τα μπισκότα.
  6. Αν θέλετε σε αυτό το στάδιο χτυπάτε extra σαντιγί και καλύπτεπε τη επιφάνεια του γλυκού.
  7. Αν όχι, στρώνετε ακόμα μια σειρά μπισκότα και περιχύνετε με τη σοκολάτα γκανάς ,την οποία φτιάχνετε λιώνοντας τη κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε 2-3 κουταλάκια σπορέλαιο για να «γυαλίσει».

Πηγή
loading...

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Για να μην χάνετε ούτε ένα άρθρο!!!
Μην το δείξεις ξανά