Γρήγορη & τραγανή σφολιάτα φράουλα της Αργυρώς

Εύκολη και γρήγορη συνταγή με γέμιση που έχει γεύση σαν τσιζ κέικ, κρυμένη μέσα σε φρεσκοψημένη τραγανή σφολιάτα.

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτα του χεριού σας της alfa

2 κουταλιες μαρμελάδα φράουλα

250 γραμ. φράουλες και σμέουρα ή βατόμουρα (ώριμα)

100 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμ. δωμ.

2 κουταλιές ζάχαρη

1 βανίλια

1 αυγό

1 κουταλιά ζάχαρη έξτρα

σάλτσα φράουλα για το σερβίρισμα

 

www.ellinikoskinimatografos.gr

ellinikoskinimatografos-gr_-1

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου...

 

 

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα στη συντήρηση του ψυγείου, και τη διατηρούμε κρύα στο ψυγείο για να φτιάξουμε το γλυκό με φράουλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Διαλέγουμε φράουλες κατακόκκινες ώριμες και σφικτές. Τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Απλώνουμε το κρύο φύλλο σφολιάτας, σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Χαράζουμε ελαφρά τη σφολιάτα, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, χωρίς να την κόψουμε μέχρι κάτω, σε τρεις ίσες και φαρδιές λωρίδες. Αφήνουμε τη μεσαία λωρίδα κενή και κόβουμε σε 12 διαγώνιες λωρίδες τα δύο πλαϊνά κομμάτια σφολιάτας.

Αλείφουμε με μαρμελάδα όλη την μεσαία κατά μήκος λωρίδα. Από πάνω αλείφουμε με το μαλακό τυρί κρέμα και βάζουμε σε στρώσεις τις κομμένες φράουλες τη μία πάνω στην άλλη. Κλείνουμε πάνω και κάτω το κέντρο της σφολιάτας, που είναι γεμισμένο με τα υλικά.

Κλείνουμε και τα πλαϊνά σταυρωτά επάνω στην γέμιση. Αλείφουμε με διάλυμα αυγού όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά να ροδίσει πολύ καλά και να φουσκώσει.

Κόβουμε σε έξι ή οκτώ κομμάτια και σερβίρουμε με σάλτσα φράουλας.

 

Πηγή
loading...

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Για να μην χάνετε ούτε ένα άρθρο!!!
Μην το δείξεις ξανά