Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου

Ο απόλυτος συνδυασμός για ένα μοναδικό γλυκό που θα απολαύσετε και θα σας ενθουσιάσει. Μοναδικά λαχταριστή εκμέκ σοκολάτοπιτα ψυγείου.

Για τη βάση θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. ‏φρυγανιές
  • 1 & 1/2 φλ. τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού ‏νερό

Για τη κρέμα σοκολάτα θα χρειαστείτε

  • 250 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 750 ml ‏γάλα πλήρες
  • 6 ‏κρόκοι αυγώνω
  • 80 γρ. ‏ζάχαρη
  • 50 γρ. ‏κορν φλάουερ

Για τη σαντιγί θα χρειαστείτε

  • 700 ml ‏κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%, κρύα
  • 80 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • ‏φλούδες σοκολάτας για διακόσμηση

Εκτέλεση

Για τη βάση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τη ζάχαρη και το νερό και για βράζετε για 5 λεπτά.
  2. Μην αφήσετε το σιρόπι να δέσει πολύ. Εν τω μεταξύ, στρώνετε τις φρυγανιές στη βάση ενός ορθογώνιου πυρέξ, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά η όλη η βάση.
  3. Τις περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.

Για τη σοκολατένια κρέμα

  1. Διαλύετε το κορν φλάουερ σε 1 φλ. από το κρύο γάλα. Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτετε το 1 φλ. γάλα με το διαλυμμένο κορν φλάουρ και συνεχίζετε το χτύπημα ελαφρώς μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το υπόλοιπο γάλα. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς.
  4. Προσθέτετε το μείγμα αυγών και συνεχίζετε το διαρκές ανακάτεμα μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  5. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά και στη συνέχεια τη στρώνετε επάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

www.ellinikoskinimatografos.gr

ellinikoskinimatografos-gr_-1

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου...

 

 

Για τη σαντιγί

  1. Βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να κάνει πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”.
  2. Τη μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  3. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και με τη βοήθεια του κορνέ φτιάχνετε γραμμές με σαντιγί επάνω στη κρύα πλέον σοκολατένια κρέμα.
  4. Πασπαλίζετε από πάνω τις φλούδες σοκολάτας, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

εκμέκ σοκολατόπιτα

Πηγή
loading...

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Για να μην χάνετε ούτε ένα άρθρο!!!
Μην το δείξεις ξανά